FINANCIEEL PROBLEEM - PARTICULIER
De economische crisis gaat niet ongemerkt voorbij. Het kan ingrijpende gevolgen hebben voor u persoonlijk en voor uw financiŽle situatie. JZD kan u adviseren en begeleiden, bijvoorbeeld door een goed financieel plan op te stellen, een budgetplan of een gezinsbegroting. Wij werken eerst en vooral aan het voorkomen van problemen.

Is er echter al een probleem ontstaan dan kunnen wij u goed en deskundig bijstaan. Bijvoorbeeld als u een achterstand in rente- en aflossing heeft op uw hypotheekbetalingen. Wellicht heeft u al "boze brieven" ontvangen van uw bank, of bent u zelfs al overgedragen aan een speciale afdeling van de bank zoals Bijzonder Beheer, Intensief Beheer of Afwikkeling. Misschien dreigt er zelfs al een executie-verkoop van uw woning of iets dergelijks.

Het is goed om te weten dat het nooit te vroeg, maar ook nooit te laat is om deskundige hulp in te schakelen. Wij kunnen u dat bieden en hebben veel ervaring op dit gebied. Samen met u kunnen wij een goede strategie bepalen en uitvoeren. Dat is belangrijk omdat u liever niet met bijvoorbeeld een hoge restschuld achter wilt blijven.

In het kort volgt een bank de volgende stappen indien er betalingsproblemen ontstaan. U wordt eerst door uw eigen bank aangemaand te betalen. Kunt u dat niet dan zal "uw dossier" na enige tijd worden overgedragen aan een speciale afdeling van de bank. Bij de ene bank heet die Bijzonder Beheer, bij de ander Intensief Beheer. Ook daarin zijn een aantal stadia te onderscheiden. Doel van deze afdelingen is te bekijken of het voor u nog mogelijk is te betalen en of de bank met u "verder wil". Deze afdelingen zullen vaak aanvullende eisen stellen om de financiering in stand te houden. JZD kan u daarin goed adviseren. Het is belangrijk dat u niet alles klakkeloos doet of tekent in dit stadium.

Mocht hier voor de bank niet voldoende resultaat uitkomen, dan wordt u overgedragen naar de afdeling Afwikkeling of soortgelijk. Uw status wijzigt hierdoor aanzienlijk. Voor de bank bent u niet langer een klant, maar meer een risico waar men snel vanaf wil. Ook in deze fase zijn nog dingen mogelijk, maar het is wel van belang dat u zo snel mogelijk deskundige hulp inschakelt. Soms stelt de bank u voor een bepaalde tussenpersoon of vertrouwenspersoon erbij te betrekken. Misschien moet u daar zelfs voor betalen. Let wel op, deze tussenpersoon werkt altijd in het belang van zijn "echte" klant, de bank.

Kortom, bent u op zoek naar een betrouwbare en deskundige partij die u kan begeleiden bij ontstane financiŽle problemen? Belt of mailt u ons gerust eens om te kijken wat wij in uw situatie kunnen betekenen!
HOME
JURIDISCH
FINANCIEEL
FISCAAL
ADVIES
INTERIM
NIEUWS
CONTACT

CONTACT

JZD Zakelijke Diensten
Veenderweg 62-A
NL - 6712 AC Ede
0318 - 611 004
info@jzdzakelijkediensten.nl

© 2005-2013 - JZD Zakelijke Diensten